Like ons op Facebook

XXL PARTY

 

BINNENKORT

  • AGENDA

HIGHLAND GAMES

Highland Games, 12 juli 2008

Voetbalvereniging SNS, Vrouwtjesweg 42, Stad aan ´t Haringvliet

Zo´n 4000 jaar geleden gebeurde het in Schotland. De Pickten hielden een Tiangel (grote najaarsjacht) waar een aantal clans aan meededen. Ze vormden in de bergen een grote cirkel. Met fakkels en geschreeuw werden de dieren binnen de cirkel opgejaagd naar een afgesloten kloof. Hierna begon de slachtpartij en werd tezamen de buik vol gegeten. Na het eten begonnen spontaan de krachsporten om zo de sterksten te selecteren als lijfwachten voor de ´chieftain´, de leider van de clan.

Inmiddels zijn de Highland Games vooral een sociaal Schots treffen waar tienduizenden mensen naar komen kijken. In Schotland zijn er zo´n 200 Games per jaar, waar mensen uit de hele wereld hun krachten meten.

Op zaterdag 12 juli worden om 10.30 u de Highland Games traditioneel geopend met zwaard en schild, onder begeleiding van The Red Rose of Lochbuie Pipes & Drums. Vanaf 11.00 u starten de wedstrijden, verdeeld over 3 categorieën, heren A-klasse, heren B-klasse en dames.

Verder zijn er diverse kraampjes en is er volop gelegenheid om gezellig wat te drinken en te eten. Tussendoor zal er een spectaculaire roofvogelshow zijn en worden de kinder Highland Games gehouden.
Er is van alles te beleven… Een aantal pijl- en boogbanen, een buiten café en optredens van o.a. de Lowland Paddies (traditionele Ierse folk) en Big Bucks & Easy Money (tijdens de barbecue). Voor de kids staat er een luchtkussen en er worden give-aways uitgedeeld.
Om 18.00 u is de prijsuitreiking en tot 20.00 u kan iedereen gezellig blijven
bbq-en en luisteren naar leuke optredens en muziek.

Feesttent met dj Littel en dj Kieft

Om 20.00 u gaat de feesttent open! Het belooft een knalavond te worden met de beste muziek voor iedereen.
Sluit deze geweldige af met een oergezellig feest.

Kaarten voor het feest zijn te koop voor 10 euro bij het VVV in Middelharnis en SNS in Stad. Kaarten aan de deur kosten 12,50 euro.
Min. Leeftijd is 16 jaar.