Like ons op Facebook

XXL PARTY

 

BINNENKORT

  • AGENDA

XXL EVENTS & PRODUCTIONS
Presents:

MIDDELHARNIS BLUES NIGHT

Op zaterdag 3 mei organiseert XXL EVENTS & PRODUCTIONS een spetterende Blues Night met“to the bone” blues maar natuurlijk ook met ingetogen werk. Deze avond zullen 2 bands van formaat het podium betreden en de zaal op z´n kop zetten.

BLUESHAKER
De van oorsprong Harderwijkse formatie BlueShaker maakt al sinds 1998 de vaderlandse podia onveilig. Harde, rauwe Texasbluesrock, recht uit het hart gespeeld. Het vakmanschap waarmee deze band voor de dag komt verraadt niet alleen de jarenlange ervaring van de leden, maar ook het diepe respect  dat zij voor de blues hebben.

Een live optreden van deze band bijwonen is zeker iets wat men niet snel zal vergeten, zoals zij al meerdere keren hebben mogen bewijzen onder andere in voorprogramma’s van artiesten als J.W. Roy, Rosa King, Cuby and the Blizzards en Tony Spinner (Toto), en op de verschillende festivals door heel Nederland.Kijk voor meer info op www.blueshaker.nl

Na het optreden van de band BLUESHAKER en het Prieel al behoorlijk op z´n kop zal staan,  wordt het podium omgebouwd voor  JUNKYARD DOGS.

JUNKYARD DOGS
Zanger Ron Gershwin begon zijn carrière in zijn geboortestad Duketown.
Hij begon met het zingen van blues met een band genaamd Linx, voordat hij overstapte ( net als David Coverdale) naar rock. Ron vond een band, genaamd Allied Forces, waar hij huilende en schreeuwende fans voor vele bevredigende jaren in de armen sloot. Nadat hij het ‘rockpad’ had bewandeld, maakte hij enkele zijstapjes met bands zoals de Blockbusters, voordat hij daadwerkelijk door de onweerstaanbare blues werd getrokken.
Ron is nu met Junkyard Dogs teruggekeerd naar zijn “roots” waar hij huilende fans tegenkomt, omdat hij zo’n fabelachtig  instrument bespeeld, namelijk zijn stem. Ron is niet alleen een zanger, maar door zijn aanstekelijke en enthousiaste aandacht richting zijn publiek maakt hij er altijd weer een onvergetelijk spektakel van. Voordat drummer Peter ‘Freight Train’ v.d. Sluys met Ron Gershwin en basgitarist John Reuser in de rockwereld belande, speelde hij in bands als Exit en Virgin. Later vormde Peter zijn eigen band, te weten ‘Big Bang’, waar hij zijn naam ‘Freight Train waarmaakte door vele jaren hard en stevig muziek te maken. Dit alles was voordat hij de blues ontdekte met Junkyard Dogs. Dit rockmonster heeft ook een andere kant, hij kan lang en keihard drummen of zacht en lang afhankelijk van het gevoel dat op dat moment nodig is.
Wanneer Peter de drumvellen raakt is het onmogelijk om stil te blijven staan. Als je het over ritme hebt, heb je het over John Reuser.Een beschaafd drummer en gitarist. John kiest bij Junkyard Dogs graag het instrument de bas.
Samen met Peter is John de drijvende kracht van Junkyard Dogs, ”de Fat Ass” genoemd. Dankzij zijn verscheidenheid en technische vaardigheden kan John in enkele seconden makkelijk switchen tussen keiharde en zachte gevoelige muziek. Ook John heeft een unieke stem, waar hij prachtige effecten mee bereikt. Samen met Ron maken ze in harmonie prachtige muziek dat een genot voor het oor is. Waar geen gitaar is, is geen blues, Junkyard Dogs vond de juiste man voor deze baan in Pieter J.Jochems. Hij was lid van de bands als ‘What the Funk’ en ‘Sistermoon’, Pieter heeft met zijn gitaar gespeeld met grootheden als Steve Lukather, John Entwhistle, Scott Henderson en Jennifer Batten. Pieter heeft Chris Kautz in Junkyard Dogs vervangen, al tijdens de eerste “try-outs”bleek dat dit een huwelijk uit de blues hemel was. Pieter neemt dan ook veel materiaal mee dat garant staat voor kwaliteit bij de “hardcore” junk fans. Pieter is, als hardnekkige volgeling van de legendarische Stevie Ray Vaughan, thuis in alle stijlen en geeft  gitaarles in klassiek, Jazz,Pop, Blues en Rock muziek. Maar als je hem blues hoort spelen, hoor je direct waar zijn hart ligt, namelijk in die New Orleansbar, “The Blues”. Junkyard Dogs verandert elk optreden in een echte “bitch in the red light district” of the Blues. Je voelt de spanning stijgen.
Junkyard Dogs heeft de muziekanten, de “looks” en de entertainers, maar bovenal …..The Blues.JUNKYARD DOGS = BLUES WITH A BITE!

Kijk voor meer info op www.junkyarddogs.info

Om 21.00 uur gaan de deuren open voor het publiek, en de avond zal tot 02.00 uur doorgaan.
Het is absoluut een aanrader voor de liefhebbers van( live) muziek.
Uiteraard zijn ook onze fotograven aanwezig.
Kaarten te koop via VVV kantoor te Middelharnis voor € 12,50 per persoon.
Kaarten zijn ook aan de deur verkrijgbaar voor € 15,00. 

KLIK HIER VOOR DE ROUTEBESCHRIJVING NAAR DE STAVER